Japandi | Bir Yaşam Biçimi

Japandi | Bir Yaşam Biçimi

Bu ay @villamyrahojden ile bir araya gelerek onun kendi inşa ettiği, mimari tasarımı şahane evinde Japandi'den ilham alan bazı iç mekan stilleri yarattık.

Japandi ve bu sade stili evinize nasıl dahil edebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wooden table Japandi style with NUDE products: Ecrin storage box with amber lid, Wood element with Mist votives in clear glass and Paolo santo smoking, Clear Mist vase with some brenches

Japandi'yi nasıl tanımlarsınız?

Bana göre, Japandi bir iç mekan stili ve bir yaşam biçimidir. Sadelik ve rahatlığı yani Lagom ve Hygge felsefesini savunan İskandinav tasarımını, Japon tasarımı ve Wabi-Sabi felsefesiyle birleştiriyor. Doğal unsurlar, nötr tonlar, nicelikten çok nitelik, basit tutma, az eşyalı alanlar, minimalizm, işçilik ve uyum söz konusu.

Japandi için kılavuz ilkeleriniz nelerdir? 

Satın aldığım, inşa ettiğim veya yarattığım ve evime getirdiğim her şey her zaman uyum içinde olmalıdır. Her parça, evimde çok uzun süre kalması niyetiyle, dikkatlice düzenlenmeli ve derlenmelidir. Özellikle daha büyük ve daha pahalı nesnelerde kaliteye her zaman önem veririm; çünkü satın aldığım her şeyin uzun süre dayanması benim için önemli.

Yaratıcı süreciniz nasıl işliyor? 

Her zaman yaratıcı bir ruhtum. Genellikle süreç hakkında fazla düşünmem, sadece içgüdülerime göre hareket ederim. Fotoğraflarımın çoğu neredeyse her zaman aniden ortaya çıkan bir fikir nedeniyle veya ışık iyi göründüğü için spontane bir çekimin sonucudur.

Japanda interior, wit a side table on which are presented the NUDE Blow lamp in opal white, a set of books on top of which are the Mist Lights votives in clear as well as the Layers vase wide in amber and Layers vase tall in grey with some brenches

İlhamınız nereden geliyor?

Klişe gelebilir ama ben daha çok doğadan ilham alıyorum. Açık havada olmayı ve doğanın içinde yaşamayı seviyorum. Doğa bana huzur veriyor ve ruhuma dinginlik kazandırıyor. Japandi'nin beni böylesine çekmesinin nedeni de bu. Beni sakinleştiriyor ve evimin de bana aynı hissi vermesini istiyorum.

Sizce en ilham verici NUDE koleksiyonu hangisi?

Birini seçmek zor; çünkü gerçekten tüm koleksiyonların çekici olduğunu düşünüyorum. Ama sanırım beni en çok Big Top, Ilo ve Mist çekiyor. Hepsinin ortak noktası, yüksek kaliteli kurşunsuz kristal camın yanı sıra, kıvrımlı desen ve minimalist tasarım. Zamansız tasarımı ve kıvrımlarıyla ilginç bir illüzyon oluşturuyor.

İlk 3 iç tasarım tavsiyeniz nedir? 

  1. Her zaman iç mekanınızın hangi duyguyu/duyguları iletmesini istediğinizi belirleyerek başlayın. Örneğin, yatak odanızın sizi sakin, huzurlu bir zen alanında gibi hissettirmesini istiyorsanız, o zaman sizin kılavuz yıldızınız bu olacaktır.
  2. Denge önemli. Farklı yükseklik, boyut ve/veya malzemelerden iç mekan parçalarını veya mobilyaları karıştırın. Ben ahşabı doğal taş ve camla karıştırmayı seviyorum.
  3. Bitki ekleyin! Ben ağaçlar gibi büyük bitkileri seviyorum. Bitkiler oldukça dikkat çekici parçalar. Evinize renk ve sıcaklık katmanın yanı sıra hava kalitesini de iyileştirirler.

Favori NUDE ürününüz hangisi?

Big Top koleksiyonundan uzun kokteyl bardakları. Bu bardaklarda her şey lezzetli görünüyor!

Wooden table and chair in Japandi setting, with a matcha latte served in a NUDE Big Top highball with rippled detail

← Eski makaleler Daha yeni makaleler →

News

RSS
Negroni’nin Tarihi
interview

Negroni’nin Tarihi

Ingeborg Kreukniet
Ingeborg Kreukniet

Negroni Haftası kapsamında Negroni'nin tarihini ve Negroni kokteyline kendi kişisel dokunuşunuzu nasıl ekleyebileceğimizi anlamak için bu kez Murray Anderson (thewestmount) ile bir araya geldik. Yazar:...

Keşfet
Mükemmel Bir İtalyan Klasiği, Negroni!
cocktails interview

Mükemmel Bir İtalyan Klasiği, Negroni!

Ingeborg Kreukniet
Ingeborg Kreukniet

Bu yıl 18- 24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Negroni Haftası kapsamında Milano’da yaşayan, Atelier Gourmode Kurucusu ve Kreatif Direktörü Clara Nanut'la buluştuk. Clara, ister klasik...

Keşfet